Božić i Ribarić na Svjetskom prvenstvu u Pesaru

Talijanski Pesaro od srijede (30. rujna) do nedjelje domaćin je 35. Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici koje će u Adriatic Areni okupiti 95 ritmičarki (individualni program) iz 52 zemlje plus još 29 grupa.

Među svima njima naći će se i dvije hrvatske reprezentativke, Laura Božić i Petra Ribarić koje s natjecanje startaju u srijedu i to u vježbama s obručem i s loptom.

Uz naše ritmičarke u Pesaru su trenerica Jana Oplanić te sutkinja i voditeljica delegacije Barbara Stojković.

Ovo Svjetsko prvenstvo dobit će nove višebojske prvakinje budući da je Ruskinja Jana Kudrjavceva koja je osvojila zlata na posljednja tri SP-a, u siječnju objavila odlazak u mirovinu, a u Italiji nije ni njezina sunarodnjakinja, aktualna olimpijska pobjednica Margarita Mamun. Svejedno, velike favoritkinje opet dolaze iz Rusije, i to sestre blizanke, 19-godišnje Dina i Arina Averina koje su u svibnju dominirale na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Pesaro će se pamtiti i kao Svjetsko prvenstvo na kojem je Svjetska gimnastička federacija (FIG) odlučila imati zaštitno lice i to jednu od najvećih ritmičarki svih vremena, Alinu Kabajevu (34).

– Bio je to poziv koji se ne odbija – rekla je Alina, olimpijska pobjednica u višeboju (2004), brončana 2000. te deveterostruka svjetska prvakinja (5 puta za redom osvojila zlato u višeboju) i čak 18 puta prvakinja Europe.

Startna lista – srijeda (.pdf 278kb)

Startna lista – četvrtak (.pdf 279kb)