Christina Zwicker osma u svom prvom finalu Svjetskog kupa

Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker osvojila je osmo mjesto partera na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu.

Hrvatska reprezentativka i državna viceprvakinja na parteru na trećoj je postaji Svjetskoga kupa, ali i na svom trećem velikom seniorskom natjecanju završila kao osmoplasirana. 15-godišnjoj Zwicker ovo je bilo prvo finale u karijeri, a svojom je vježbom uz pratnju glazbe iz Bizetove opere Carmen osvojila 11,750 bodova.

– Nastupila sam u svom prvom finalu. Svoju vježbu odradila sam bez pada no bilo je nešto grešaka. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim nastupom. Ovo je bilo samo probijanje leda i jedan korak prema naprijed. Već me za dva tjedna čeka Svjetski kup u Mersinu i za oko mjesec dana Europsko prvenstvo u Glasgowu. I dalje ću nastaviti trenirati kao i do sada i nadam se još boljim rezultatima u budućnosti – osvrnula se Christina.

Prvo mjesto u finalu i zlatna medalja pripali su Britanki Maisie Methuen koja je za svoju vježbu zaradila ocjenu 13,100. Drugoplasirana je bila Kanađanka Isabela Onyshko koja je ocijenjena jednako kao i prvoplasirana (13,100), ali je imala slabiju ocjenu izvedbe a veću startnu zbog čega je prednost otišla na stranu Britanke. Treće mjesto zauzela je Kanađanka Laurie Denommee (13,000).