Hrvatski gimnastičari stopostotnim učinkom u finalu Svjetskog kupa

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari nastavili su s odličnim vježbama na Svjetskom kupu u turskom Mersinu. Drugoga dana kvalifikacija, tri su hrvatske gimnastičarke – Furač, Benčinić i Zwicker, te gimnastičar – Kovačević, izborili mjesta u sutrašnjim finalima.

U kvalifikacijama grede briljirala je Petra Furač osvojivši prvo mjesto s ocjenom 12.200.

– Zadovoljna sam svojim rezultatom, odradila sam vježbu najbolje što sam mogla. Nadam se da ću u finalu uspjeti još malo pojačati vježbu da ocjena bude još i viša od ove današnje – na svoj se nastup osvrnula Petra.

Još jedno mjesto u finalu grede zauzela je i Ira Benčinić koja je u današnjim kvalifikacijama osvojila peto mjesto. Irina ocjena iznosila je 11.800, koliko je imala i četvrtoplasirana natjecateljica. Osim u finale natjecanja na gredi, mlada se Riječanka plasirala i u finale partera (šesto mjesto), gdje će se pridružiti Christini Zwicker, koja je danas u kvalifikacijama bila četvrta. Podsjetimo, Zwicker je sinoć izborila i nastup u finalu preskoka.

Jedini muški predstavnik danas bio je Anton Kovačević koji je izborio nastup u finalu svoje najjače discipline – preče. Kovačević je u popodnevnim kvalifikacijama osvojio drugo mjesto zaradivši ocjenu 13.750.

– Zadovoljan sam današnjom izvedbom, sve sam odradio po redu. Neke stvari su mogle biti još i bolje i uvjeren sam da ću ih pokazati u sutrašnjem finalu. Za sutra pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Ovo sve je dobra priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo – iskren je bio Anton.

Finala svih sprava u muškoj i u ženskoj konkurenciji na rasporedu su u nedjelju.