Hrvatski gimnastičari u berbi medalja na Šalamunovom memorijalu

Brojna hrvatska delegacija u svim je dobnim kategorijama protekloga vikenda nastupila na 51. izdanju Šalamunovog memorijala u Mariboru. Na jednom od najstarijih međunarodnih turnira u svijetu sportske gimnastike hrvatski su gimnastičari osvojili čak trinaest medalja.

Prvoga dana natjecanja za odlične su se rezultate pobrinuli naši seniori koji su na konju s hvataljkama ubrali sva tri odličja. Prvo mjesto i najsjajnija medalja pripali su Renatu Prpiću, drugi je bio Kristijan Vugrinski, a broncom se okitio Jakov Vlahek. Sjajnim rezultatima seniora priključio se i Lovro Čorak koji je na ručama bio trećeplasirani.

U kategoriji seniorki srebrnu je medalju na gredi osvojila reprezentativka Petra Furač koja je u Mariboru nastupila u finalima svih disciplina. Na preskoku je bila četvrta, kao i na parteru, dok je na dvovisinskim ručama osvojila osmo mjesto. Osim Petre, natjecala se još i njezina klupska kolegica Korina Belokleić koja je završila kao četvrta na preskoku i na gredi, dok je na parteru zauzela šestu poziciju.

Naše mlade nade, odlični juniorski reprezentativci koji su nastupili i na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Glasgowu, Borna Matić i Mateo Žugec ponovno su pokazali da su najbolji na svojim spravama. Borna je bez problema pomeo konkurenciju na karikama te osvojio zlato, a odličan je bio i na preskoku gdje se okitio srebrom. Mateo Žugec na konju s hvataljkama premoćno je zauzeo prvo mjesto. Odličnim rezultatima pridružio se i Vito Nušak koji je bio zlatni na parteru.

Sjajne su na Šalamunu bile i naše juniorke koje su se u sastavu – Nika Jerman, Sara Šulekić, Fani Viličić i Erin Bakran, okitile ekipnom broncom. Dodajmo još i odličan uspjeh djevojčica iz Gimnastičkog kluba Vita koje su u svojoj dobnoj kategoriji osvojile ekipno zlato, dok su njihove članice Mirna Hontić i Mila Prpić osvojile pojedinačno srebrno, odnosno broncu.