Hrvatski sportski novinari odlučili: Tin Srbić najbolji sportaš Hrvatske u 66. izboru Sportskih novosti!

Tin Srbić pobijedio je u još jednom velikom izboru za najbolje sportaše Hrvatske u 2017. godini. Nakon što ga je prije tjedan dana najboljim proglasio Hrvatski olimpijski odbor, isto su ponovili i hrvatski sportski novinari. Tin je tako proglašen najboljim sportašem Hrvatske u tradicionalnom, 66. izboru Sportskih novosti.

U najdugovječnijem izboru sudjelovalo je 356 novinara iz 62 redakcije, a uz svjetskog gimnastičkog prvaka na preči, titulom sportašice Hrvatske okitila se svjetska atletska prvakinja Sandra Perković. Najbolja ekipa je samostrel reprezentacija u sastavu Valentina Pereglin, Sanja Komar i Nikolina Krivanek, momčad godine su naši svjetski vaterpolski prvaci, nagrada za pothvat godine dodijeljena je daljinskoj plivačici Dini Levačić, potez godine napravio je vaterpolist Anđelo Šetka, dok je fair play nagrada pripala sportskom direktoru i treneru Ivanje Reke Dariju Lujiću.

Tin je u utrci za popularni zlatni SN trofej između ostalih pobijedio i jednog od najboljih svjetskih nogometaša, kapetana hrvatske reprezentacije i člana Real Madrida, Luku Modrića te službeno najboljeg svjetskog vaterpolistu, Sandra Sukna.
– Ponosan sam što sam u ovom društvu s Lukom Modrićem kojeg sam u subotu gledao na televiziji u El Clasicu i Sandra Sukna čije sam sve utakmice pogledao – oduševljen je bio Tin nakon što je primio još jedno veliko priznanje.

Na trenutak se vratio i u Montreal i onaj, za hrvatsku gimnastiku, povijesni listopad.
– Puno veću tremu imao sam prije dolaska na to svoje prvo Svjetsko prvenstvo nego za vrijeme finala. No, kada sam došao na natjecanje, bio sam opušten i to su mi bila dva najbolja tjedna u životu. Vjerojatno sam zato i sve dobro napravio. Za sve ovo što sam postigao u 2017. godini treniram od svoje četvrte godine, ali za mene to nisu odricanje i muka. Ja to volim raditi, uživam u gimnastici, ja živim taj sport – poručio je najbolji sportaš Hrvatske.

Podsjetimo, u ovom istom izboru SN, hrvatska gimnastika imala je pobjednika i 2008. godine kada je konkurenciju pobijedio tada aktualni srebrni olimpijac Filip Ude.