Kajić i Zwicker u finalu Mersina!

Hrvatske gimnastičarke Ema Kajić i Christina Zwicker odlično su otvorile natjecanje Svjetskog kupa u turskom Mersinu. Prvoga dana kvalifikacija obje su se naše predstavnice plasirale u finale preskoka.

U kvalifikacijama preskoka Ema Kajić zauzela je odlično treće mjesto s ocjenom 13.225.

– Zadovoljna sam. Naravno, uvijek može bolje, ali nekako sam se nadala da ću ući u finale. Bilo je i vrijeme nakon silnih devetih mjesta koja sam osvajala. Ušla sam u finale kao treća i nadam se da ću ostati na toj poziciji i u finalu – iskrena je nakon kvalifikacija bila Ema.

Mlada Christina Zwicker u kvalifikacijama iste discipline osvojila je osmo mjesto s ocjenom 12.525.

– Sretna sam zbog finala na preskoku, međutim, parter mi je primarna sprava ovdje. Ostale cure imaju dosta jače skokove od mene no potrudit ću se u finalu. Napravit ću najbolje što mogu pa ćemo vidjeti kako će to završiti – na svoj se nastup osvrnula Christina.

U muškoj konkurenciji, od tri su naša predstavnika danas u kvalifikacijama nastupila dvojica. Na konju s hvataljkama svoje su mjesto u finalu tražili Vinko Kirinić i Matija Baron. Kirinić je svoj nastup u kvalifikacijama završio kao deveti te ima status prve rezerve u nedjeljnom finalu, dok je Baron bio 11. U sutrašnjim kvalifikacijama na preči nastupit će Anton Kovačević.

Sutra su kod djevojaka na rasporedu kvalifikacije partera i grede. Na parteru će ponovno nastupiti Christina Zwicker, gdje će joj se pridružiti i mlada Riječanka Ira Benčinić. Ira će nastupiti još i na gredi, kao i Karlovčanka Petra Furač.