Mauro Nemčanin srebrni na EYOF-u

Mladi hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Györu. Ovo je ujedno druga za hrvatsku gimnastiku na EYOF-ima nakon što je Tin Srbić osvojio broncu na preči prije četiri godine u Utrechtu.

– Presretan sam. Nisam odradio vježbu kako baš treba, ali bilo je – tko odvježba njegova medalja – rekao je 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim i maturant osječke jezične gimnazije.

– Bilo je dosta padova, što je dodatno pojačalo pritisak. Čestitam Rusu na pobjedi, a ja idem korak po korak. Želio bih se zahvaliti svim profesorima što su mi izlazili u susret da mogu trenirati – rekao je Mauro.

Zlato je osvojio europski prvak Rus Sergej Naidiji s ocjenom 13,600, Mauro je bio drugi sa 12,566, dok je brončani Belgijanac Ward Claeys (12,466).

– Ne mogu reći da sam zadovoljan kako je odradio vježbu od početka do kraja. No, na juniorskim natjecanjima medalje često osvajaju oni koji je odvježbaju od početka do kraja – rekao je Maurov trener Saša Solar.