Najduža “ljudska špaga” na svijetu spojila obale Drave

Osijek odbrojava dane do početka Svjetskog gimnastičkog kupa, koji u četvrtak starta u Gradskom vrtu, no, grad na Dravi već je počeo disati gimnastički.

Gimnastičko društvo Osijek Žito okupilo je sugrađane na Dravskom mostu, čak 442 Osječana sudjelovala su u zanimljivoj akciji u kojoj su zajedničkim snagama napravili špagu dugu više od 600 metara. Lanac ljudskih špaga slavonsko-baranjsku prijestolnicu istaknut će kao ponosnog nositelja ovog rekorda.

Ideja je rođena još prije nekoliko godina, a organizacija za sljedeću godinu najavljuje prijavu u Guinnessovu knjigu rekorda s obzirom na to da nitko nikada nije izveo ovakvo što. Odazvalo se više sudionika negoli je bilo predviđeno, tako da se špaga nastavila na desnoj obali Drave po šetnici.

– Veliko je zadovoljstvo konačno vidjeti realizaciju ideje o kojoj razmišljamo već dvije godine. Izvedba najduže špage na svijetu pokazala je da u Osijeku imamo odličnu suradnju sportskih klubova, ali i vježbača-rekreativaca. Ovo je naš poziv za nastavak druženja na Svjetskom kupu od 18. do 21. svibnja – rekla je Ivana Maltašić, tajnica osječkog SK-a.