Najtrofejniji konjaš svih vremena stiže u Osijek!

Počelo je završno odbrojavanje do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Najjačeg ovosezonskog turnira iz serije Grand Prixeva koji će Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja.

Deveto izdanje osječkog turnira imati će niz poslastica, niz najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, a listu predvodi najtrofejniji svih vremena na konju s hvataljkama, Krisztian Berki.

Ili Hosszu. U Osijeku će ga slijedećeg tjedna mnogi zvati baš tako kako ga zovu u njegovoj zemlji, zemlji u kojoj je već godinama apsolutni kralj gimnastike i jedan od najvećih mađarskih sportaša.

– Gimnastika je izabrala mene, ne ja nju. Jednostavno, bio sam poprilično nemirno dijete i moji roditelji su se spasili kada sam sa 5 godina pozvan da dođem u gimnastičku dvoranu – prisjetio se danas 32-godišnjak iz Budimpešte koji je u karijeri osvojio sve.

Baš svako zlato koje se nudi u gimnastici Berki je uspio uloviti zahvaljujući nevjerojatnoj dominaciji na konju s hvataljkama.

On je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. On ima pet svjetskih i čak devet europskih medalja, a prije samo nekoliko tjedana na Europskom prvenstvu u Cluju postao je viceprvak i to nakon gotovo dvije godine pauze.

– Da, mogao sam već odavno otići u mirovinu, uživati, ali zašto bih otišao kad sam i dalje dovoljno jak da mogu osvajati medalje i kada i dalje uživam natjecati se? Volim ovo što radim, moja obitelj, supruga i kćer koje su mi najveća inspiracija, potiču me da ne prestanem. Gimnastika je još uvijek ono najbolje što znam raditi. Još uvijek volim trenirati i volim biti dio ovog showa.

Osijek je onda idealno mjesto za njega… Jer, tu je show zagarantiran sva četiri dana natjecanja!