Napustio nas je Tomislav Birovljević, dugogodišnji trener i sportski djelatnik

“Kad umre čovjek, zemlja postaje teža za jednu ranu i dublja za jednu jamu.”

Preminuo je muž, otac, brat, sportaš, trener, prijatelj… čovjek. Tomislav Birovljević.

S tugom u srcu javljamo da je preminuo još jedan važan čovjek hrvatske gimnastike, dugogodišnji trener i sportski djelatnik. U subotu nas je iznenada napustio Tomislav Birovljević, dugogodišnji član Gimnastičkog društva Hrvatski sokol Valpovo.

Tomislav je rođen 20. studenog 1956. godine. Diplomirani inžinjer zaštite na radu radio je cijeli život u struci, ali gimnastika je bila njegova glavna preokupacija. Ušao je u dvoranu sa svojim ocem u četvrtoj godini života i nije više napuštao gimnastiku. Marljivo i savjesno je trenirao što mu je donijelo velike uspjehe na regionalnoj i nacionalnoj razini. Učio je uz pokojnog oca Matu kojeg je naslijedio i čijim je koracima nastavio. Velikim angažmanom i ustrajnim radom unaprijedio je Gimnastičko društvo „Hrvatski sokol“ Valpovo i podigao na višu razinu. Othranio je mnoge generacije, izveo mnogu djecu na pravi put i od njih napravio ljude. Kao pravi trener i mentor, postavio je dobre temelje svojim trenerima i suradnicima. Obilježio je noviju povijest gimnastičkog društva i imao još ideja za dalje…

A onda je otišao, tiho i bez riječi, u snu. Ostavio je tugu i suze za svoju obitelj, ali i ponos u ljudima koji su ga poznavali. A mnogi su ga poznavali. Od onih najmanjih, koje je naučio prve gimnastičke skokove i kolute, i s kojima je svakodnevno dijelio sportsku sreću i tugu pa do onih s kojima je dijelio zajedničko prijateljstvo, uspjehe i neuspjehe.

Tomislav Birovljević ostavio je neizbrisiv trag u razvoju gimnastike. Bio je jedan od onih entuzijasta zbog kojih mali sportovi i dalje žive. Ustrajnost, volju i predanost prenosio je na svakog s kim je dijelio sportski duh i zajedništvo. Njegovo će ime uvijek znati i spominjati svaki novi gimnastičar, djevojčica ili dječak, koji će koračati njegovim stopama u valpovačkoj dvorani.

Nama, njegovim prijateljima nedostajat će, ali znat ćemo da negdje odozgo vidi sve… i dalje prati našu gimnastiku kako ne bi zabroavili sve ono što nas je naučio.

Ispraćaj dragog nam pokojnika održat će se u srijedu 3. listopada 2018. u 16 sati na valpovačkom groblju.

Zbogom i hvala! Tvoji prijatelji gimnastičari.