Nemčanin peti, Sambolec šesti u finalu Europskog prvenstva

Mauro Nemčanin i Marko Sambolec, juniorski gimnastički reprezentativci Hrvatske u današnjem su finalu Europskog prvenstva u Glasgowu osvojili peto, odnosno šesto mjesto.

Dvojica hrvatskih juniora – 16-godišnji Marko Sambolec i 18-godišnji Mauro Nemčanin Europsko su prvenstvo završili među osam najboljih konjaša na starom kontinentu. U konkurenciji od 130 juniora, Mauro i Marko plasmanom u finale osigurali su mjesto u samome vrhu, te naposljetku, u današnjem finalu, sigurno i bez većih grešaka odradili svoje vježbe.

Mauro je svoje posljednje juniorsko europsko prvenstvo završio kao petoplasirani s ocjenom 13.566, koliko je imao i četvrtoplasirani Rus Mikhail Khudchenko. Do brončane medalje Nemčanina je dijelilo svega 0.034 boda. Dvije godine mlađi Marko Sambolec nastup u finalu završio je kao šesti s osvojenih 13.466 bodova.

– Mauru je falilo 0.034 boda do bronce, to je treptaj oka. Ali sve je OK. Ništa, idemo dalje. Moramo biti puno bolji da bi u budućnosti na natjecanjima bili imuni na moguće nepravde. Sada počinju prave stvari, dolazimo među seniore. Ovo je samo veliki motiv za dalje – na finale juniora osvrnuo se jedan od trenera, Saša Solar.

Za Hrvatsku su na Europskom gimnastičkom prvenstvu za juniore nastupila još dvojica gimnastičara – Mateo Žugec i Borna Matić. Žugec i Matić, iako se nisu plasirali u finale svojih sprava, ostvarili su vrlo dobre rezultate. Mateo je u kvalifikacijama konja s hvataljkama bio 11., dok je Borna na karikama osvojio 29. mjesto.