Preminula Svitlana Sergijenko, trenerica koja je zadužila ritmičku gimnastiku u Hrvatskoj

Hrvatska gimnastika ostala je bez još jednog velikog imena. 19. rujna nakon kratke i teške bolesti preminula je jedna od najistaknutijih trenerica ritmičke gimnastike u Hrvatskoj, Svitlana Sergijenko.

Najveći dio svoje trenerske karijere ostvarila je u Hrvatskoj gdje je ljubav prema ritmičkoj, ali i sportskoj gimnastici prenijela na velik broj sportaša. Svitlana je uvelike zadužila hrvatsku ritmičku gimnastiku i klubove diljem Hrvatske u kojima je djelovala, a njen osobni pečat ostavit će trag još godinama nakon nje.
Gospođa Svitlana ritmičkom se gimnastikom počela baviti u rodnoj Ukrajini gdje je ostvarila lijepu natjecateljsku karijeru te bila dijelom ukrajinske reprezentacije. Ondje je završila fakultet te stekla zvanje trenera i vodila stručna predavanja u Ukrajini i Hrvatskoj. Svoja stručna znanja i veliko natjecateljsko iskustvo prenijela na mnoge mlađe naraštaje gimnastičara i gimnastičkih trenera.

Kao izbornica hrvatske reprezentacije u ritmičkoj gimnastici pratila je odrastanje mnogih hrvatskih gimnastičara i od malih ih nogu pratila na velika natjecanja kao što su Europska i Svjetska prvenstva. Svoj potpis i neke ritmičke elemente te elemente baleta dala je i sportskoj gimnastici, a neki od najpoznatijih njenih učenika bili su osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Svitlana će u našim srcima i sjećanju zauvijek ostati prvenstveno jaka i pravedna osoba te nadasve požrtvovna kćer, majka i baka.