Sedam hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u Mersinu

Turski grad Mersin od 6. do 8. srpnja domaćin je Svjetskog gimnastičkog kupa za žene i muškarce. Na obali Sredozemlja Hrvatsku će predstavljati čak četiri gimnastičarke i tri gimnastičara.

U kvalifikacijama preskoka nastupit će državna viceprvakinja Ema Kajić, dok će prolazak u finale na ručama tražiti mlada Christina Zwicker, inače državna prvakinja na toj spravi. Zwicker će još nastupiti i na parteru, na kojemu je na prošloj postaji Svjetskoga kupa, onoj u portugalskom Guimaraesu, izborila prvo finale u karijeri. Na parteru će još nastupiti i mlada Riječanka Ira Benčinić, koja će osim u toj disciplini finale pokušati izboriti i na gredi. U kvalifikacijama grede za što bolji plasman borit će se i Karlovčanka Petra Furač.

Tri mušketira branit će hrvatske boje u muškoj konkurenciji. Anton Kovačević na svom će prvom Svjetskom kupu nakon onoga u Osijeku gdje je bio peti, nastupiti u kvalifikacijama svoje najjače discipline – preče. Na konju s hvataljkama što bolji plasman tražit će Matija Baron, četvrti s netom održanih Mediteranskih igara u Tarragoni. U kvalifikacijama konja s hvataljkama pridružit će mu se još jedan hrvatski gimnastičar, Varaždinac Vinko Kirinić.

Kvalifikacije su na rasporedu u petak i subotu, dok će finala po spravama biti u nedjelju.