Seligman, Baron i Vlahek na Mediteranskim igrama u Tarragoni

U španjolskoj Tarragoni od 22. lipnja do 1. srpnja održavaju se osamnaeste po redu Mediteranske igre. Hrvatsku će gimnastiku predstavljati trojica veličanstvenih – Robert Seligman, Matija Baron i Jakov Vlahek.

Mediteranske igre, multisportsko natjecanje priznato po svim svojim posebnostima i od Međunarodnog olimpijskog odbora a koje okuplja sportaše s triju kontinenata, ovih će dana započeti u katalonskom gradiću Tarragoni. Riječ je o natjecanju koje je trebalo biti održano prošloga ljeta, međutim zbog nestabilne političke situacije u tom dijelu Španjolske igre su odgođene za godinu dana. Ovogodišnje igre okupit će oko 4000 sportaša iz 26 država. Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša u 23 sporta. Svečanost otvaranja na rasporedu je 22. lipnja u 21 sat na stadionu Nou Estadi de Tarragona a hrvatski će barjak nositi osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu Josip Glasnović.

Najbolje rezultate hrvatski su sportaši polučili na prošlim Mediteranskim igrama održanim u turskom Mersinu 2013. godine kada su osvojili 11 zlatnih, sedam srebrnih te devet brončanih medalja. Hrvatska je gimnastika u Mersinu na sedamnaestom izdanju ovoga natjecanja imala dvojicu osvajača odličja. Na konju s hvataljkama srebrni je bio Robert Seligman, dok je na preči srebro osvojio Marijo Možnik. Na ovogodišnjim igrama u lov na medalje će trojica naših gimnastičara. Ponovno je tu iskusni Robert Seligman te Matija Baron i Jakov Vlahek. Natjecanje za gimnastičare počinje 23. i traje do 26. lipnja.

– Jako se radujem odlasku na Mediteranske igre. Odmah ću reći da očekujem zlatnu medalju, da se za to pripremam, da sam potpuno spreman. Forma je stvarno na zavidnom nivou i s obzirom na srebro iz Mersina gdje sam stvarno želio osvojiti medalju bilo kojeg sjaja, sada bih želio to okruniti zlatom, samo će trebati malo sportske sreće. Igre u Mersinu su za Hrvatsku bile najuspješnije u smislu broja osvojenih medalja. Nadam se da ćemo to u Tarragoni premašiti i biti svi zajedno još uspješniji, a ja ću dostojno kao i uvijek braniti naše boje –
Robert Seligman.