Tamara Artić osma u finalu turnira u Corbeil-Essonnesu

Protekloga vikenda (5. i 6. svibnja) Hrvatska je reprezentacija sudjelovala na 44. izdanju međunarodnog FIG turnira „Souvenir Veronique de Kristoffy Corbeil-Essonnes“. U južnom predgrađu Pariza, Hrvatsku su predstavljale četiri ritmičarke – juniorke Tamara Artić i Lana Sambol te seniorke Sunčica Lozić i Petra Ribarić pod vodstvom trenerica Anamarije Želimorski i Tihane Milas Bezjak.

Najbolji rezultat naše delegacije ostvarila je juniorka Tamara Artić koja je jedina izborila finale na ovome turniru. Tamara se u subotu u kvalifikacijama predstavila u drugoj skupini juniorki. U prvom izlazu s čunjevima ostvarila je ocjenu 12.750, dok je za svoju izvedbu u vježbi s trakom zaradila ocjenu 12.450. U trećem je izlazu zbog velikog pada rekvizita van terena, u vježbi s obručem ostvarila nešto slabiju ocjenu. Mlada Tamara svoju je koreografiju s loptom odradila izvrsno te dobila ocjenu 13.600 koja joj je osigurala plasman u finale kao osmoj vježbačici. U ukupnom se poretku naša predstavnica plasirala na 15. mjesto od 36 natjecateljica. U nedjeljnom finalu Tamara Artić pokazala je dobru pripremljenost i formu te izvrsno odrađenom vježbom ostvarila ocjenu 12.200 čime se u konačnici pozicionirala na osmo mjesto.

Druga naša juniorka, Lana Sambol, prvi je put nastupila za reprezentaciju van Hrvatske te prvi put nastupila na većem turniru. U prvoj vježbi s čunjevima te u vježbi s trakom i onoj s obručem ostvarila je nešto slabije rezultate zbog pada rekvizita, odnosno pada iz ravnoteže. U zadnjoj rotaciji, Sambol je solidno odradila loptu te ostvarila ocjenu 12.900. Unatoč tremi zbog novoga iskustva, Lana se na svom prvom velikom nastupu prikazala u pozitivnom svjetlu. U svojoj zadnjoj izvedbi u vježbi s loptom ostvarila je visoku ocjenu te se plasirala na 17. mjesto. U ukupnom poretku završila je 23. od 36 vježbačica.

U kategoriji seniorki imali smo dvije predstavnice – Sunčicu Lozić i Petru Ribarić. Prva se predstavila Sunčica Lozić u vježbi s loptom gdje je zbog jednog pada rekvizita zaradila ocjenu 12.200. U sljedećem izlazu s čunjevima zbog tri pada rekvizita ostvarila je nešto slabiju ocjenu, dok je u vježbi s trakom ocijenjena s 11.700. U vježbi s obručem ostvarila je visoku ocjenu 14.550 te se tom vježbom plasirala na 11. mjesto. Sunčica je u ukupnom poretku zauzela 15. mjesto od 26, a u vježbi s s obručem bila je prva rezerva za ulazak u finale.

Petra Ribarić solidnim je nastupom s obručem ostvarila lijepu ocjenu 13.200. U vježbi s loptom zbog velikog je pada na kraju vježbe dobila nešto slabiju ocjenu, dok je u vježbi s čunjevima imala dva pada zbog čega je dobivena ocjena bila 11.750. U zadnjoj rotaciji s trakom Petra je imala dva pada s kraćom stankom u koreografiji što je rezultiralo slabom ocjenom naposljetku. U ukupnom se poretku Ribarić plasirala na 17. mjesto.