Tamara Artić peta u Corbeil-Essonnesu

Hrvatska juniorka, ritmičarka Tamara Artić, na međunarodnom je FIG turniru u Corbeil-Essonnesu za vježbu s čunjevima osvojila izvrsno peto mjesto.

45. po redu turnir “Souvenir Veronique De Kristoffy” našoj je Tamari donio još bolje rezultate nego prošlogodišnje izdanje. Artić je svoj najbolji plasman na francuskom tepihu ostvarila s čunjevima gdje je za svoju vježbu ocjenjena s 14.350 što je bilo dovoljno za odlično peto mjesto finala. Dodajmo kako je u kvalifikacijama, mlada hrvatska ritmičarka, za rekvizit s kojim je kasnije nastupila u finalu, zaradila visokih 15.200 bodova. Tamara je umalo ugrabila i finale lopte, gdje je slovila za drugu rezervu s osvojenih 14.350 u kvalifikacijama. U ukupnom poretku, Tamara je završila na 14. mjestu s osvojenih 53.950 bodova.

Druga naša gimnastičarka koja se natjecala na turniru u Francuskoj jest seniorka Petra Ribarić koja se također najbolje predstavila u vježbi s čunjevima. Petra je za svoju izvedbu ocjenjena s 12.800 bodova, što joj je uz ocjene koje je zaradila za preostala tri rekvizita donijelo ukupnih 48.100 te 24. poziciju.