Tijana Tkalčec u finalu Kopra

Ovoga vikenda održava se 14. Svjetski kup u Kopru, a sjajne vijesti već prvoga dana kvalifikacija donijela nam je Tijana Tkalčec plasiravši se u finale preskoka. Nakon odlično odrađenog DOBRO World Cupa u Osijeku te osvojenog petog mjesta, Tijana se na drugom natjecanju za redom plasirala u finale. Na slovenskom tlu, u Areni Bonifika, Tkalčec je zauzela osmo mjesto kvalifikacija s ocjenom 13.400.

U kvalifikacijama preskoka nastupila je još jedna hrvatska predstavnica, Ema Kajić, koja je s ocjenom 13.125 zauzela 10. poziciju, što ju čini drugom rezervom za finale. Od sigurnog nastupa u finalu dijelilo ju je 0.275 bodova. Finale preskoka na rasporedu je u subotu.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama, Hrvatska je imala dvojicu predstavnika. Nastupili su Matija Baron i Renato Prpić, a obojica su, nažalost, ostala bez finala. Matija je zauzeo 15. mjesto kvalifikacija s ocjenom 12.350, dok se Renato pozicionirao kao 18. gimnastičar s ocjenom 12.200.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu u Kopru u lov na finale će i preostale hrvatske predstavnice. U kvalifikacijama grede nastupit će Christina Zwicker i Petra Furač. Zwicker, kojoj je prošlotjedni kup u Osijeku bio prvi u karijeri, pokušat će izboriti i finale partera.