Tin Srbić dobitnik nagrade Franjo Bučar za 2018. godinu

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić jedan je od dobitnika godišnje nagrade za iznimna sportska postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Riječ je o najvišoj državnoj nagradi na području sporta koja je ime dobila prema Franji Bučaru, ocu našeg olimpizma, a koja je jučer po drugi put uručena u zgradi Hrvatskog sabora. Nagradu za životno djelo dobili su Milka Babović, Vladimir Janković te posmrtno Mate Parlov, dok su dobitnici godišnje nagrade, uz našeg Tina, redom: Zlatko Dalić, Luka Modrić, hrvatska nogometna reprezentacija, Miho Bošković, Neven Bertičević, Dino Sinovčić, Josip Bilić, Ivo Trumbić, Vjekoslav Šafranić, Boško Božić i Petra Deša.

Nagrade su sportašima uručene kao priznanje za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko postignuće.

Odluku o dobitnicima nagrada donio je, temeljem prijedloga na natječaju, Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar a koji čine Damir Knjaz, Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

Podsjetimo, Tin je dobitnikom ove nagrade proglašen zbog iznimnih rezultata iz područja gimnastike koji su okrunjeni prošlogodišnjim svjetskim zlatom u Montrealu kao i zbog titule najboljeg sportaša Hrvatske u 2017. godini.