Tin Srbić kao izaslanik Predsjednice RH dao podršku Aktivnoj Hrvatskoj

Više od 200 vježbača odazvalo se i odradilo prvi ovogodišnji trening Aktivne Hrvatske u Donjoj Stubici u Hrvatskom zagorju.

Nova sportska dvorana u Donjoj Stubici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Izmjenjivali su se pozitivna energija, umor, smijeh i zadovoljstvo, a brojnim vježbačima svih generacija podršku je dao i izaslanik Predsjednice RH, svjetski gimnastički prvak Tin Srbić.

– Počašćen sam pozivom da predstavljam Predsjednicu RH na ovom projektu. S vježbačima sam razgovarao o važnosti tjelesne aktivnosti koja nam osigurava kvalitetniji i duži život. Ja osobno treniram po dva puta dnevno, čak i do pet sati. Aktivnost kao izbor preporučam svima!– poručio je kralj preče Tin Srbić.

Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića ukazao je na potrebu vježbanja pod stručnim vodstvom. Ovo se odnosni najprije na mlade vježbače koji su još u razvoju. Upravo nestručno vodstvo može dovesti do nesagledivih zdravstvenih posljedica u daljnjem životu.

– Veseli me velik broj vježbača koji se odazvao treningu Aktivne Hrvatske. Pokazatelj je to da smo na dobrom putu i da cijeli tim izvrsno radi svoj posao. Naš je cilj promocija zdravstveno usmjerene tjelesne  aktivnosti, a ovaj je projekt idealna platforma za to! – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.