Tin Srbić najbolji sportaš Hrvatske, Lucijan Krce trener godine!

Svjetski gimnastički prvak na preči, Tin Srbić, najbolji je hrvatski sportaš u 2017. godini!

Na tradicionalnoj svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta, održanoj u zagrebačkoj Kristalnoj dvorani hotela Westin, Hrvatski olimpijski odbor proglasio je najuspješnije sportašice, sportaše i trenere u godini na izmaku, a Hrvatski gimnastički savez ovaj put ima čak dva laureata. Uz Tina, njegov trener Lucijan Krce proglašen je trenerom godine uz kolege Edisa Elkasevića (atletika) i Ivicu Tucka (vaterpolo).

Tinov nevjerojatni uspjeh u listopadu na Svjetskom prvenstvu u Montrealu i to na njegovom prvom seniorskom SP-u, očekivano je nagrađen titulom najboljeg hrvatskog sportaša, a istu nagradu kod atletičarki šestu godinu za redom odnijela je svjetska atletska prvakinja u disku, Sandra Perković.

– Siguran sam da ono pravo od mene tek slijedi. Ali, isto tako, svjestan sam da me čeka veliki rad, trud, ali i zabava u mojem sportu. Jer, ja sam doista od svoje četvrte godine zaljubljen u gimnastiku. Volim raditi, volim trenirati i vjerujem da ću ispuniti svog najveći san, a to je odlazak na Olimpijske igre, nadam se već ove sljedeće 2020. u Tokiju. Iako, ne želim tamo biti samo sudionik. Sve ću dati da i tamo budem konkurentan za medalje – rekao je sportaš Hrvatske, Tin Srbić.

Tinu i Sandri nagrade je uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

– Odlučili smo kao Hrvatska vlada napraviti financijski iskorak prema sportu jer to uistinu zaslužuje. Sport je toliko dobroga napravio za našu zemlju i nema proračuna koji bi to mogao ignorirati – poručio je hrvatski premijer.