Tin Srbić odlikovan Redom hrvatskog pletera

Svjetski prvak na preči Tin Srbić odlikovan je Redom hrvatskog pletera za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Montrealu te za doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović povodom Dana državnosti uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz različitih područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

Za hrvatske sportaše predsjednica je kazala kako su upravo oni naši veleposlanici jer predstavljaju Hrvatsku kao zemlju sporta i vatrenih navijača.

– Njima se jednako ponose Hrvati u Hrvatskoj i izvan nje, jer hrvatski narod i na najudaljenijim kontinentima čuva i njeguje svoj identitet. Upravo zato zahvaljujem svima koji rade na njegovom očuvanju u različitim okolnostima i mogućnostima.

Osim Tina, za iznimne sportske i humanitarne pothvate te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom hrvatskog pletera odlikovana je i daljinska plivačica Dina Levačić – prva Hrvatica koja je preplivala La Manche.