Tkalčec peta u finalu Svjetskog kupa u Kopru

Tijana Tkalčec zauzela je odlično peto mjesto u finalu preskoka na 14. izdanju Svjetskog kupa u Kopru.

Nakon prošloga vikenda i osvojenog petog mjesta na Svjetskom kupu u Osijeku, Tijana Tkalčec i ovog se vikenda plasirala u finale te ponovno osvojila peto mjesto. U još jačoj konkurenciji no što je bila ona u Osijeku, Tijana je u subotnjem finalu zaradila ocjenu 13.675.

– Sretna sam postignutim rezultatom, prvo samim ulaskom u finale jer je konkurencija bila jaka i trebala je čak i viša ocjena za ulazak u finale nego u Osijeku.

Prvo mjesto s ocjenom 14.500 osvojila je Švicarka Giulia Steingruber, druga je bila Rumunjka Denisa Golgota (14.025), dok je trećeplasirana bila domaća predstavnica Tjaša Kysselef (13.750).

– U finalu sam zaista skočila najbolje skokove do sad, težinski nisu ipak dovoljni za medalju, ali sam prezadovoljna jer sam popravila samu izvedbu skokova.

Nakon odličnih nastupa na posljednja dva turnira, onima u Osijeku i Kopru, Tijanu, ali i ostale naše gimnastičare, sljedećeg vikenda očekuje državno prvenstvo u Sisku, a Tkalčec najavljuje i nastup na Svjetskom kupu u Portugalu od 14.-17. lipnja.