Ana Đerek prva rezerva za Olimpijske igre – Konačna potvrda nakon finala

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek vrlo dobrim nastupom u današnjim kvalifikacijama Svjetskog prvenstva u Stuttgartu gotovo je sigurno osigurala nastup na još jednim Olimpijskim igrama.

Drugoga dana kvalifikacija u Stuttgartu Ana je nastupila u sve četiri discipline. Najbolju ocjenu ostvarila je na preskoku, gdje je za svoj skok zaradila 13.433 boda, dok je svoje ponajbolje discipline – parter i gredu, odradila zadovoljavajuće, bez većih grešaka. Za parter je tako ocjenjena s 13.033 što joj je donijelo i 27. mjesto kvalifikacija u konkurenciji od čak 203 gimnastičarke, dok joj je izdvedba vježbe na gredi donijela ocjenu 12.400. Najslabijom karikom očekivano su se pokazale dvovisinske ruče kod kojih je za korektnu vježbu Ana bodovana s ocjenom 10.600.

– Zadovoljna sam, gotovo je i prošlo je dobro, stvarno. Ovo je prvi višeboj u četiri godine na ovako velikom natjecanju, bez ijedne veće pogreške. Stvarno sam išla od sprave do sprave i svaka izvedba je bila u skladu s onime kako smo trenirali. Mislim da bih stvarno bila luda da nisam zadovoljna – iskrena je nakon kvalifikacija Ana.

U konkurenciji višeboja, preko kojega lovi plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ostvarila je ukupnu ocjenu 49.466, što je bilo dovoljno za 67. mjesto. S obzirom na to kako plasman na Olimpijadu ostvaruje 12 ekipa, odnosno gimnastičarke iz 12 najbolje rangiranih ekipa, ostaje prostora za još 20 pojedinki iz višeboja, a otvara se i prostor za po tri najbolje u finalima sprava. Ukoliko su finalistice sprava već plasirane na Olimpijske igre unutar svoga tima, otvara se mjesto za višebojku. Ana je najvjerojatnije već sada “unutra”, no konačnu potvrdu možemo očekivati po završetku finala, u nedjelju 13. listopada.