Ana Đerek sebi za rođendan poklonila dva finala na Svjetskom kupu u Sloveniji

Hrvatska olimpijka Ana Đerek izborila je dva finala na Svjetskom kupu kojemu je domaćin slovenski Koper. Jedna od najzvučnijih imena ovog natjecanja ostavila je konkurenciju iza sebe s najboljom ocjenom kvalifikacija na parteru, dok je finale grede osigurala sa četvrtom ocjenom.

Članica splitskog Marjana na parteru je ocijenjena sa 12,850 bodova, dok je na gredi imala 12,650 bodova.

– Prezadovoljna sam, imam dva finala. Odradila sam čak malo bolje vježbe nego na Olimpijskim igrama u Tokiju. S obzirom da sam imala malo drukčije ljeto od ostatka ekipe ovdje, jer sam bila u Tokiju, iza toga imala godišnji i premalo vremena za pripremiti se za Koper, bilo me strah hoću li fizički izdržati vježbu na parteru, ali na kraju sam to odradila bez problema. I po ocjenama sam zadovoljna, ali i kako sam se držala, kako sam odradila… Sutra ću se odmoriti, zasluženo. Uh, sutra mi je rođendan! Sutra ću se duplo odmoriti. Ništa, u nedjelju idemo ponovno dati sve od sebe pa što bude – rekla je nakon kvalifikacija Ana Đerek.

Danas je u kvalifikacijama grede nastupila i Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) koja je zauzela 19. mjesto (11,050).

Anu Đerek pak oba finala u Sloveniji čekaju u nedjelju, a sutra, prvog finalnog dana imamo dvoje kandidata za medalje – Filipa Udea koji je s prvom ocjenom izborio finale konja s hvataljkama, te Tijanu Korent na preskoku.

Rezultati iz Slovenije su na poveznici:

http://slogym.si/results-women-4/