Ana Đerek uspješno odradila podij trening u Ariake Areni

Ana Đerek i više nego uspješno odradila je danas svoj podij trening u Ariake Areni. Naša dvostruka olimpijka koja će u nedjelju rano ujutro po hrvatskom vremenu u 1. subdiviziji imati kvalifikacije na parteru i gredi zadovoljna je današnjom probom u olimpijskoj dvorani.

– Dosta sam zadovoljna. Iako sam se osjećala nešto nervoznije nego inače za podij treninge. Mislim da je razlog tome što sam danas prvi put probala vježbu na parteru ovako na standardu još od lipnja i Svjetskog kupa u Osijeku. Vučem ozljedu noge i bilo me strah za nju. Još se danas i češka reprezentativka Aneta Holasova koja mi je prijateljica i s kojom se tu družim nije pojavila na podij treningu. To je trening koji se ne izostaje baš bezveze, pa me bilo strah da je možda pozitivna. Ali nije, njezini su testovi negativni, samo je zbog nekog kontakta iz aviona morala ostati u samoizolaciji. Bila mi je nervosa, nisam je mogla izbaciti iz glave nikako, nisam znala što je. Ali, na kraju sam podij odradila odlično. Tj. gredu odlično, parter sam odradila tri četvrtine vježbe, što je ono što sam planirala. Zadovoljna sam, noga je sve izdržala, ne boli me ništa puno više, a to mi je bitno – otkrila je Ana koja je oduševljena Ariake Arenom.

– Olimpijska dvorana je prekrasna. Ta kombinacija svijetlo plave i tamnoplave super izgleda.

Splitska olimpijka za razliku od Tina Srbića sutra će ići na svečano otvaranje Igara.

– Mora netko predstavljati gimnastiku budući da ne ide ni moj trener Miroslav Končarević ni Tinov trener Lucijan Krce jer oni natječu dan kasnije. Za sada sam ja na popisu, iako uopće ne znam što bi od svega toga očekivala, kako će to izgledati, hoćemo li mi stvarno šetati, a da je stadion prazan… Ne znam. Vidjet ćemo. U slučaju da bude super, bit će mi drago da sam bila tamo. Ma, kako god, svakako će biti iskustvo.

Podsjetimo, gimnastička natjecanja otvaraju muške kvalifikacije u subotu gdje Tin Srbić nastupa na preči u 1. subdiviziji, dok su dan kasnije na programu ženske kvalifikacije. Oboje ćete moći gledati rano ujutro po hrvatskom vremenu na HRT 2 (subota u 4:45, nedjelja 3:30).

Donosimo vam i nekoliko zanimljivih brojki sportske gimnastike na Igrama u Tokiju:

196 gimnastičara i gimnastičarki nastupa u Tokiju – 98 žena i 98 muških

9 zlatnih olimpijskih medaljaša nastupiti će na ovim Igrama
– SIMONE BILES (SAD)
– SANNE WEVERS (Nizozemska)
– OKSANA CHUSOVITINA (Uzbekistan)
– KOHEI UCHIMURA (Japan)
– MAX WHITLOCK (V. Britanija)
– ELEFTHERIOS PETROUNIAS (Grčka)
– ARTHUR ZANETTI (Brazil)
– YANG HAKSEON (J. Koreja)
– EPKE ZONDERLAND (Nizozemska)

15 godina ima najmlađa gimnastička olimpijka – JUTTA VERKEST (BEL)

46 godina ima najstarija gimnastička olimpijka – OKSANA CHUSOVITINA (UZB)

17 godina ima najmlađi gimnastički olimpijac – ILIA KOVTUN (UKR)

40 godina ima najstariji gimnastički olimpijac – MARIAN DRAGULESCU (RUM)

Raspored – HRV (.pdf 182kb)