Artić i Šelendić otputovale na Svjetsko prvenstvo u Moskvi

Hrvatske juniorske reprezentativke u ritmičkoj gimnastici Tamara Artić i Barbara Šelendić od 19. do 21. srpnja nastupit će na prvom juniorskom Svjetskom prvenstvu.

Nakon što je nedavno održano prvo u povijesti Svjetsko juniorsko prvenstvo u sportskoj gimnastici na kojemu nas je u mađarskom Gyoru predstavljao konjaš Mateo Žugec, u vikendu pred nama, još će se jedno veliko natjecanje održati po prvi puta u povijesti. Riječ je o Svjetskom juniorskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, a domaćin kojega je ruska prijestolnica Moskva. U dalekoj Rusiji hrvatske će boje braniti juniorke Tamara Artić i Barbara Šelendić u pratnji svojih trenerica Anamarije Želimorski Pavić te Nike Roberte Crevatini.

U Moskvi će nastupiti 137 gimnastičarki u pojedinačnom programu te njih 186 u grupnim vježbama. Natjecat će se djevojčice starosti 13-15 godina iz čak 61 države svijeta, a mjesto zločina novoizgrađena je dvorana Irina Viner-Usmanova Gymnastics Palace. Natjecanje započinje u petak 19. srpnja kada su na rasporedu kvalifikacije prva dva rekvizita.