Aura apsolutni ekipni prvak, Sambol trostruka seniorska prvakinja, Vindiji seniorski, a Ledi kadetski naslov

Završeno je 32. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu ritmičke gimnastike. KREG Galatea u Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru u dva dana okupila je 70 najboljih hrvatskih ritmičarki iz 11 klubova, a apsolutni ekipni klupski naslov večeras su podigle djevojke Gimnastičkog kluba Aura iz Zagreba, druga je varaždinska GK Vindija, a treći još jedan zagrebački klub GK Maksimir.

Ekipni seniorski naslov osvojile su ritmičarke GK Vindije (Tamara Artić, Lara Domislović), srebrna je GK Aura (Lana Sambol, Siena Gančev), a brončana KSRG Gazela iz Pule (Lana Turk, Marta Marcan).
Pojedinačno, Lana Sambol (GK Aura) najuspješnija je seniorka osvojivši tri zlata i srebro. Do naslova s loptom došla je ispred srebrne Tamare Artić (GK Vindija) i brončane Biance Eme Gajšak (GK Maksimir). Isti poredak bio je i u vježbi s trakom, dok je Sambol zlato s čunjevima osvojila ispred srebrne Gajšak i brončane Lare Domislović (GK Vindija) kojoj je pripao naslov s vijačom. Tamara Artić prvakinja je Hrvatske s obručem ispred Sambol i brončane Lare Bešić (KRG Leda).

U konkurenciji kadetkinja ekipni trofej osvojile su ritmičarke KRG Leda iz Zagreba (Zora Delač, Gita Žitković), srebrna je KRG Sirena Zadar (Noemi Deanne Marcikić, Karla Šarić), a brončana GK Aura (Nea Senzen, Mariia Kryzhalko).

Pojedinačno, Zora Delač (KRG Leda) prvakinja je s vijačom ispred klupske kolegice Gite Žitković i brončane Eve Kocijan (GK Vindija), dok je svoj drugi naslov osvojila s loptom gdje je srebrna bila Nina Vlastelica (GK Maksimir), a brončana Nea Senzen (GK Aura). Prvakinja s obručem je Noemi Deanne Marcikić (KRG Sirena) ispred Žitković i Delač. Zlato s čunjevima pripalo je Giti Žitković, a s njom na postolju stajale su srebrna Senzen i brončana Kocijan. Zato je Kocijan pozlatila traku gdje je Marcikić bila druga, a Žitković treća.

Kompletni rezultati: LINK