Aurel Benović i Tina Zelčić u finalu Svjetskog kupa u Dohi

Završen je drugi dan kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog kupa u Dohi, posljednjeg turnira koji se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Aurel Benović nakon izborenog finala na parteru, plasirao se i u finale na preskoku. Odličnu formu potvrdila je i Tina Zelčić koja se s petim rezultatom u kvalifikacijama plasirala u finale na gredi.

Aurel Benović nastavlja sa sjajnim nastupima. U proteklih nekoliko mjeseci Osječanin je pokazao visoku razinu i u svojoj drugoj disciplini po kvaliteti – preskoku. Pobjeda na Svjetskom kupu u Osijeku samo je to potvrdila. U današnjim kvalifikacijama, u jakoj konkurenciji, Benović je zauzeo sedmo mjesto s ukupnom ocjenom 14.133.

– Zadovoljan sam ulaskom u finale. Prvi skok je bio nešto teži s početnom ocjenom 5.6. Nažalost imao sam veću pogrešku pri doskoku i ocjena za taj skok je bila nešto niža. Drugi skok je bio lakši s početnom ocjenom 5.2. Nadam se da će u finalu izvedbe biti još bolje. Okrećem se finalu na parteru koje mi je jako bitno jer mi o tome ovisi olimpijska viza. Pokušat ću se pripremiti fizički i psihički, nadam se da će me i sreća malo poslužiti. Naravno, dat ću sve od sebe.

Najbolji u kvalifikacijama na preskoku bio je Armenac Artur Davtyan s ocjenom 15.166.

U kvalifikacijama na gredi odličan nastup odradila je Tina Zelčić. Članica ZTD-a Hrvatski sokol bila je vrlo blizu izvedbe iz Osijeka gdje je dohvatila postolje. Vježba je bila „čista“, bez većih pogrešaka. I sutkinje su to prepoznale, Zelčić je završila peta s ocjenom 12.833.

– Stvarno sam sretna i zadovoljna jer sam ušla u finale ovako jakog Svjetskog kupa obzirom da je olimpijska godina i dolaze sve najbolje djevojke na ove Svjetske kupove. Vježba je bila dobra bez veće pogreške, bile su dvije sitne pogreške. Okrećem se nedjeljnom finalu i nadam se da ću odraditi istu ovakvu vježbu ako ne i bolju.

Uvjerljivo najbolja u kvalifikacijama na gredi bila je nova zvijezda svjetske gimnastike Alžirka Kaylia Nemour. Za svoj nastup zaradila je vrlo visoku ocjenu – 14.600.

Sutra slijedi prvi finalni dan, Benović očekuje finale na parteru koje počinje u 15 sati po hrvatskom vremenu. Benović nastupa šesti. U subotu je na rasporedu finale preskoka (m) i grede (ž).

Kvalifikacije će biti dostupne nakon finala u petak i subotu kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji. Ljubitelji gimnastike moći će kadgod žele pogledati kako su se gimnastičari i gimnastičarke natjecali za mjesto u finalu, sa snimkama koje ostaju trajno pohranjene u Elevienu.

Službena stranica SK-a u Dohi: www.dohagym.com

Foto: Slobodan Kadić