Auri dva ekipna naslova, Ramadani i Rukavina s najviše zlata

U Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru i izvršnoj organizaciji KREG Galatea u tijeku je drugi, posljednji dan 32. Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u najjačem, apsolutnom programu ritmičke gimnastike. Natjecanje koje je okupilo 70 ritmičarki iz 11 hrvatskih klubova i koje je službeno otvorio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, jučer je podijelilo komplete medalja u juniorskoj i mlađekadetskoj konkurenciji, a danas će isto napraviti i u seniorskoj i kadetskoj.

Ekipne juniorske prvakinje Hrvatske su ritmičarke GK Aure iz Zagreba i to Lua Cizel, Ariana Hubert i Gergana Stefanova s okupno 137,933 bodova. Srebrna je KRG Sirena iz Zadra sa 135,634 (Vita Franov, Stella Patrk), a brončani KRŠG Rondo iz Osijeka sa 131,101 (Petra Brstilo, Iva Lišnić).

Pojedinačno, Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa po dva zlata i srebra najuspješnija je juniorka ovog natjecanja. Prvakinja je s obručem gdje je srebro osvojila Lua Cizel (GK Aura), a broncu njezina klupska kolegica Gergana Stefanova. Ramadani je pozlatila i loptu, dok je srebrna Vita Franov (KRG Sirena), a brončana Iana Benčić iz KREG Galatea. Benčić je domaćinu natjecanja donijela naslov u vježbi s trakom ispred srebrne Ramadani i brončane Stefanove. Stefanova je osvojila zlato s čunjevima gdje je Ramadani bila druga, a Franov treća. Laura Tomašković iz GK Vindije najbolja je s vijačom, dok je varaždinskom klubu srebro donijela Anđela Jergan.

Gimnastički klub Aura ima ekipne prvakinje i u mlađekadetskoj konkurenciji. Hana Gradečak, Larisa Jurca i Lucija Rukavina zlatne su sa 120,416 bodova ispred srebrne KSRG Gazele iz Pule koja je skupila 94,584 boda (Niki Ivetić, Jana Kancijančić, Lucia Peršić), dok je brončani KRŠG Rondo Osijek sa 77,984 (Nika Vukasović, Klara Zeko).

I pojedinačno su sva zlata osvojile ritmičarke GK Aura, a sa 3 pojedinačna naslova i jednim srebrom (uz to ima i ekipno zlato), najuspješnija je Lucija Rukavina. Rukavina je bila najbolja u vježbi bez rekvizita gdje je srebrna Lara Mahmoud El Haty (KRG Leda), a brončana njezina klupska kolegica Marta Fabečić. Zlato s loptom Rukavina je osvojila ispred Hane Gradečak (GK Aura) i Eve Škode (KRG Sirena), a ono s čunjevima ispred srebrne Lare Mahmoud El Haty i brončane Larise Jurce (GK Aura). Preostala dva pojedinačna zlata osvojila je Hana Gradečak (GK Aura). S vijačom je slavila ispred srebrne Rukavine i brončane Mahmoud El Haty, a s obručem ispred Fabečić i Mahmoud El Haty.

Kompletni rezultati: LINK

Rezultati – juniorke i mlađe kadetkinje (.pdf 952kb)