Brojna hrvatska delegacija na Svjetskom kupu u Kopru

DOBRO World Cup Osijek i odlični uspjesi naših gimnastičara sada su već lagano iza nas, a mi se okrećemo novim izazovima koji nas već očekuju u vikendu pred nama. Od 30. svibnja do 2. lipnja na rasporedu je Svjetski kup u slovenskom Kopru.

Brojnu hrvatsku delegaciju predvodit će naša ponajbolja gimnastičarka Tijana Tkalčec, koja je na prošlotjednom Svjetskom kupu u Osijeku osvojila odlično peto mjesto u finalu preskoka.

– U Kopru me očekuje još jača konkurencija nego u Osijeku. Želja mi je ponovno ući u finale, gdje ću ponovno raditi novi skok. Sada kada sam “probila led” s novim skokom u Osijeku, nadam se da ću nastaviti tako i dalje te da će kroz nekoliko natjecanja taj skok postati stabilniji i sa što boljom izvedbom – iskrena je uoči puta Tijana.

Osim Tkalčec, žensku će ekipu u Sloveniji predstavljati još jedna preskokašica – Ema Kajić, te Petra Furač koja će se natjecati na gredi, a na svom prvom Svjetskom kupu nastupit će mlada Korina Brnada, članica GK Marjan.

Što se muške reprezentacije tiče, na slovenskom će Svjetskom kupu nakon svog prvog finala u karijeri nastupiti mladi Osječanin, parteraš Aurel Benović. Ondje će mu se pridružiti i njegov sugrađanin Renato Prpić na konju s hvataljkama te još jedan konjaš – Jakov Vlahek.
Polufinala su na rasporedu u četvrtak i petak, dok su finala predviđena za subotu i nedjelju.