Đerek 4. u finalu grede u Varni

Ana Đerek zauzela je 4. mjesto u finalu grede na Svjetskom kupu u Varni!

Splitska olimpijka koja je u Bugarskoj izborila i sutrašnje finale partera, danas je sa 12,400 bodova ostala korak do postolja. Slavila je Ukrajinka Anastasija Bačinska sa 13,250 bodova, srebrna je Francuskinja Marine Boyer (13,000), a brončana Britanka Ondine Achampong (12,900).

– Pola posla sam odradila. Iza mene je prvo od dva finala ovdje u Varni. Četvrto mjesto je tu. Iako često četvrto mjesto dolazi s pomiješanim emocijama, ja sam zadovoljna. Prije odlasku u dvoranu znala sam da bih bila zadovoljna odrađenom vježbom bez pada i to sam napravila. Ovo mi je iskreno prva vježba uz prozivanje, uz suce, da sam odradila bez pada ove godine. Sa svakom vježbom na gredi vidim pomak, a napravila sam pomak i po konačnoj ocjeni u odnosu na kvalifikacije. Vidim napredak i super mi je što sam opet u finalu imala najmanji odbitak što je pokazatelj da stvarno vježbam čisto i da moja greda ide u pravom smjeru. To me veseli – rekla je Ana nakon finala.

Gimnastičarka GK Marjana koja je do Varne u karijeri skupila 19 finala na turnirima Svjetskih kupova i pritom osvojila 7 medalja, nakon odlično odrađenog posla u Bugarskoj sada je na 21 finalu. Tko zna, možda se sutra s finalom partera poveća Anina riznica medalja… Đerek je svakako jedna od kandidatkinja za postolje.

Podsjetimo, sutra će u lovu na medalje u Varni uz Đerek na parteru biti i Tin Srbić na preči.

Finale – greda (.pdf 224kb)