Đerek ponovno osvojila CRO-GYM ligu, Zwicker osigurala Svjetsko prvenstvo

Ana Đerek i službeno je obranila ukupnu pobjedu u CRO-GYM ligi. I prije današnjeg posljednjeg 3. kola održanog u SC Lučko u Zagrebu u kojem Ana (GK Marjan) nije nastupila, znao se vrh postolja. Našoj najboljoj gimnastičarki dovoljne su bile i pobjede u prva dva kola da i drugu godinu za redom osvoji ovo natjecanje (60 bodova).

Danas je slavila Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol), druga u ukupnom poretku (50 bodova), dok je sezonu na trećem mjestu završila mlada Sara Šulekić (ZTD). Juniorska viceprvakinja Europe ima istih 35 bodova kao i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), međutim na trećem mjestu je zbog bližeg kriterijskog rezultata.

Ovo kolo ujedno je bilo i kontrolni ispit za nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu (listopad), a izborila ga je Christina Zwicker i to A kriterij. Ona će biti naša jedina ženska predstavnica na tom natjecanju nakon što je slavila u višeboju sa 49,250 bodova, dok je Furač bila iza nje sa 44,050.

Ana Đerek i Tijana Korent, naše standardne reprezentativke, već prije su odlučile propustiti to SP.

Podsjetimo, uskoro kreće i CRO-GYM liga juniorki (2006 – 2009. godište), a održati će se u Zagrebu 9. listopada, te 13. i 27. studenoga.

Kontrolni trening za SP (.pdf 107kb)

Rezultati 3. kola (.pdf 108kb)