Dual karijera: HGS sklopio sporazum o suradnji s Visokom školom za sigurnost

Hrvatski gimnastički savez (HGS) sklopio je sporazum o suradnji s Visokom školom za sigurnost, koja je postala dijelom prestižne Swiss School of Business and Management Geneva, najbolje poslovne škole u Švicarskoj po broju studenata, a koju danas pohađaju polaznici iz preko 100 zemalja svijeta.

Sportaši su često na cijeni kao poželjni djelatnici, organizirani, disciplinirani, otporniji na stres, “problem solveri” koji prepreke shvaćaju kao prirodan put do ostvarenja ciljeva. Kako je kvalitetno obrazovanje temeljni preduvjet ostvarenja druge uspješne karijere, radne karijere, koja obuhvaća bitno dulji period od profesionalne sportske karijere, sklopljeni sporazum predviđa pristupačnije studiranje sportaša u Visokoj školi za sigurnost (preddiplomski i diplomski stručni studij sigurnosti) te na offline i online SSBM programima (preddiplomski, diplomski i DBA u širem spektru djelatnosti poput ekonomije, poslovanja, menadžmenta, marketinga, sportskog menadžmenta, sportskog prava itd.).

Potpisivanju su ispred Visoke škole za sigurnost i SSBM Geneva nazočili dr. sc. Mario Silić, dr. sc. Dario Silić i dr. sc. Luka Leško, dok je HGS predstavljao predsjednik saveza dr. sc. Marijo Možnik, iskazavši zadovoljstvo postavljenim temeljima dugoročne suradnje, čime su gimnastičarima otvorena nova vrata za razvoj kvalitetne dual karijere.