Farid Gajibov u Splitu izabran za predsjednika Europske gimnastičke federacije

Farid Gajibov iz Azerbajdžana novi je predsjednik Europske gimnastičke federacije (UEG). Ovaj 38-godišnjak koji je dosad bio potpredsjednik UEG-a i glavni tajnik Azerbajdžanskog gimnastičkog saveza na kongresu u Splitu dobio je 28 glasova članova UEG-a i tako pobijedio svog jedinog konkurenta, Slovenca Edvarda Kolara (20 glasova).

Gajibov je tako postao 5. predsjednik UEG-a i sjeo na mjesto Francuza Georgesa Guelzeca, koji je na toj poziciji bio posljednjih osam godina. Za novi su četverogodišnji mandat za potpredsjednike izabrani Švicarac Rudolf Hediger, Francuz Michel Boutard i Grk Athanasios Vasileiadis.

– Sretan sam, veselim se novom poslu s kojim krećem od 1. siječnja. Vjerujem da ću s novim timom činiti pravu, veliku europsku momčad i da ćemo zajedno postići puno uspjeha. Otvorit ćemo se prema javnosti, prema medijima, a konačni cilj nam je da se što više ljudi počne baviti gimnastikom – rekao je Farid Gajibov koji je nahvalio domaćina Kongresa, Hrvatski gimnastički savez.

– Prije ovog Kongresa, poznavali smo Hrvatsku kao zemlju turizma i uspješnih sportaša, a sada je poznajemo kao zemlju koja je svoje turističke kapacitete uspješno spojila s organizacijom sportskih događaja.

I Hrvatska će u sljedeće četiri godine imati svog čovjeka na visokoj poziciji u UEG-u. Naime, Mario Vukoja, naš najviše rangirani sudac, i dalje ostaje u Tehničkom odboru muške sportske gimnastike i to kao njezin potpredsjednik, nakon što je u Splitu dobio stopostotnu podršku delegata.

– Izbor je dokaz mog rada posljednje četiri godine. Dobre ideje koje su se pojavile u prošlom sazivu sigurno ćemo realizirati, a radit ću na dovođenju kampova u Hrvatsku, na razvijanju gimnastike u regiji te ćemo voditi računao svim granama gimnastike – poručio je Mario Vukoja.