Filip Ude bez finala na Europskim igrama

Trofejni hrvatski gimnastičar Filip Ude nije se uspio plasirati u finale višeboja na Europskim igrama u Minsku. Svoj je nastup u kvalifikacijama završio na 29. mjestu s ukupnih 62.799 bodova.

Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak na drugom izdanju ovog multisportskog natjecanja nije izborio mjesto u subotnjem finalu. Nakon što je na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Szczecinu nastupio na svih šest sprava, za istim je receptom Filip išao i u Minsku. Unatoč vrlo dobro odrađenim preostalim spravama, Filipa je plasmana u finale te boljeg ukupnog rezultata naposljetku stajala njegova najjača sprava- konj s hvataljkama, gdje je zbog pada osvojio ocjenu 10.400.

Vježba na preči Filipu je donijela vrlo dobru ocjenu 13.200 te 17. mjesto kvalifikacija. Na ručama je bio 23. (13.333), a na karikama 31. (12.266). Za svoj je višebojski skok na preskoku Ude zaradio ocjenu 13.600. Drugo izdanje ovog natjecanje jednom je od naših najboljih gimnastičara bilo odlična uvertira za vrhunac sezone koji gimnastičare očekuje na jesen kada ih očekuje Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu.