Gimnastičari CRO-GYM ligom sutra otvaraju novu sezonu

Nakon nešto više od mjesec dana i velikih uspjeha na Europskom prvenstvu u Mersinuna kojemu je hrvatska muška gimnastička reprezentacija osvojila tri srebra (Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović), gimnastičari već sutra otvaraju novu sezonu.

U Sportskom centru Lučko kreće druga sezona CRO-GYM lige, natjecanja Hrvatskog gimnastičkog saveza koje okuplja naše najbolje seniore i juniore. Ove godine održati će se 6 kola ovog natjecanja, po dva u Zagrebu, Osijeku i Nedelišću, a sutrašnje 1. kolo (start u 12 sati) biti će ujedno i kontrolno za izbor reprezentacije za Svjetski kup u Dohi (10-13. ožujka).

Podsjetimo, prvi turnir SK trebao se održati u Bakuu 4-7. ožujka, ali je otkazan zbog pandemije COVID-19. No, Doha je i dalje u planu Svjetske gimnastičke federacije.

Za sada su sigurni putnici za Dohu Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (tlo). Svi drugi sutra će tražiti svoju priliku.

– Jako dobra stvar je da smo pokrenuli ovo naše interno natjecanje. Kakva je bila prošla godina i kako je krenula ova s otkazivanjem natjecanja, ovo nam treba da ostanemo u nekoj koliko-toliko natjecateljskoj formi. Meni je sutrašnje kolo priprema za Dohu koja još nije otkazana i vjerujem da će se održati. Samim time Doha mi je onda priprema za Europsko prvenstvo u Baselu koje je u travnju i koje isto još uvijek stoji u kalendaru. A sve to je priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da će sve ići po planu. Radujem se sutrašnjem natjecanju, jako nam je potrebno –
najavio je natjecanje u svojoj dvorani aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić.

Prošlogodišnji ukupni pobjednici CRO-GYM lige bili su senior Filip Ude i junior Liam Rabić.

– Veselim se sutrašnjem natjecanju, već mi fali ta natjecateljska trema,nervozica… Dobro treniram, iako nisam još u formi kakvoj bi trebao biti. Ali, početak sezone je, tek je 2. mjesec,rijetko tko je sada u super formi. CRO-GYM liga nam pomaže da čim prije uđemou formu, a cilj mi je da što bolje nastupim, da ne osramotim sam sebe. Nadam se da ćuodraditi vježbu, da će sve biti kako treba – rekao je Filip Ude.

Raspored CRO-GYM ligeu 2021.
6. veljače -1. kolo (Zagreb)
27. ožujka -2. kolo (Nedelišće)
8. svibnja -3. kolo (Osijek)
15. svibnja -4. kolo (Nedelišće)
26. lipnja -5. kolo (Zagreb)
11. rujna -6. kolo (Osijek)