HGS sufinancira program osposobljavanja za instruktore i učitelje ritmičke i sportske gimnastike

Hrvatski institut za kineziologiju u Zagrebu raspisao je Poziv na upis polaznika u program osposobljavanja za obavljanje poslova učitelja sportske gimnastike (http://hik-kif.eu/gimnastika/) te instruktora/icu ritmičke gimnastike (http://hik-kif.eu/ritmicka-gimnastika/), a navedeni programi osposobljavanja na HIK-u verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te zadovoljavaju zakonske uvjete za rad u sportu.

Podsjećamo da je u Nacionalnom programu športa 2019.-2026. (sveobuhvatni strateški dokument o razvoju sporta u RH, usvojen od Vlade RH) naznačeno kako nacionalni sportski savezi trebaju licencirati trenere, a koji za dobivanje licence trebaju biti osposobljeni i educirani sukladno Zakonu o sportu. HGS je dužan pratiti smjernice iz navedenog dokumenta te se od iduće godine planira uvesti licenciranje trenera u HGS-u.

Stoga je temeljem članka 38. Statuta Hrvatskog gimnastičkog saveza, Izvršni odbor HGS-a donio odluku o sufinanciranju programa osposobljavanja za poslove instruktorice/a ritmičke gimnastike i učitelja/ice sportske gimnastike, a koji će krenuti na jesen 2020. godine. HGS će polaznicima sufinancirati školarinu u iznosu 1.500,00 kn, uz uvjet da je polaznik programa osposobljavanja član kluba koji je članica HGS-a.

HGS odluka o sufinanciranju školovanja HIK (.pdf 149kb)

Ritmička gimnastika poziv na upis (.pdf 825kb)

Sportska gimnastika poziv na upis (.pdf 825kb)