HGS uz pomoć organizacije Sports for Children donirao opremu gimnastičkim klubovima u Kninu, Gospiću, Bjelovaru i Makarskoj

Hrvatski gimnastički savez uz pomoć nizozemske organizacije Sports for Children (https://sportsforchildren.nl/) osigurao je i donirao sportsku opremu za četiri nova hrvatska gimnastička kluba – Gimnastički klub Knin čiju opremu će koristiti i Osnovna škola Domovinske zahvalnosti, zatim GK Lički Sokol iz Gospića, Bjelovaru koji osnivačku Skupštinu ima 7. listopada, te Makarskoj koju također čeka osnivačka Skupština.

Iz Nizozemske je stigao kamion pun opreme, a predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza dr. sc. Marijo Možnik osobno je prisustvovao primopredaji i usput se družio s oduševljenim malim sportašima koji su jedva čekali isprobati nove sprave.

– Jedan od strateških ciljeva Saveza je osnivanje gimnastičkih klubova u gradovima i mjestima gdje ih do sada nije bilo kako bi proširili bazu i popularizirali gimnastiku u Hrvatskoj. U tom smislu sam kontaktirao nizozemsku organizaciju Sports for Children koja je pomogla da se pokrenu klubovi u Kninu, Gospiću, Bjelovaru i Makarskoj, no ne mislimo stati s ovime. I dalje ćemo pomagati donacijom opreme što bi trebalo biti dobar poticaj svima koji bi htjeli probuditi gimnastiku u svojim mjestima i osnovati nove klubove – rekao je prvi čovjek HGS-a koji je ovog ljeta posjetio sve hrvatske klubove i poslušao njihove probleme, ali i zanimljive ideje za budućnost.

– Vidio sam da imamo dijelove Hrvatske, čak i veće gradove gdje nemamo gimnastičke klubove, a to moramo popraviti čim prije, jer gimnastika je bazični sport, mora biti dostupna djeci diljem Hrvatske. Zato pozivamo sve koji bi htjeli osnovati gimnastički klub da kontaktiraju ured Hrvatskog gimnastičkog saveza kako bi im pružili logističku pomoć. I ne samo za sportsku i ritmičku gimnastiku. Trenutno imamo primjere GK Trešnjevka iz Zagreba i GK Umaga koji kreću u projekte s drugim gimnastičkim disciplinama. GK Trešnjevka je otvorila centar za akrobatiku i pokrenuli su disciplinu TeamGym, a vjerujem kako će to probuditi ideje i drugima.