Hi Gymnastics

Hi Gymnastics – Digital History for future of gymnastics

Cilj Erasmus+ projekta ‘Hi Gymnastics’ povećati je popularnost gimnastike u zemljama projektnim partnerima kroz povijesna istraživanja i digitalne vještine/tehnologije uz proširenje pristupa novopridošlicama europskom programu suradnje.

Projekt će uključivati dvije iskusne organizacije i dvije novopridošlice u programu iz različitih zemalja koje imaju različito kulturno i geografsko podrijetlo. Njihovim sudjelovanjem u projektu želimo promovirati gimnastiku odabranim ciljnim skupinama kroz inovativne pristupe, obnoviti povijesne veze organizacija i osigurati bolju dostupnost aktivnosti sudionicima iz različitih kulturnih sredina.

Svaki projektni partner donijet će svoje iskustvo i udružiti snage u promicanju gimnastike, dok će istovremeno povećati digitalne i istraživačke vještine svih ciljnih skupina, približavajući povijest gimnastike djeci i mladima, istraživačima, sportskoj zajednici, medijima i zajednicama iz cijeloga svijeta. Projektna događanja pokrivat će glavne projektne teme: gimnastiku, povijest, digitalizaciju, istraživanje i mobilnost sportskih aktera, ali i promovirati korištenje digitalnih alata u sportu.

Dok je promicanje sudjelovanja djece/mladih u gimnastici primarni cilj, prijenos znanja i digitalnih vještina također su važni aspekti projekta. Digitalno usavršavanje organizacija sudionica u području digitalizacije arhiva uz razvoj istraživačkih kapaciteta ciljnih skupina i
širenje mogućnosti u budućim projektima europske suradnje kroz zajedničke događaje. Projekt će podržati raznolikost povijesnog naslijeđa i kultura u Europi, volonterstvo i društvenu uključenost.

Dugoročni učinci projekta vidljivi kroz povećano sudjelovanje ciljanih skupina u gimnastici i Mreži digitalnih arhiva dovest će potencijalne partnere u buduće projekte i ukazati na nužnost prekogranične suradnje uz promicanje ideje ujedinjene Europe diljem regije.

Nosilac projekta:
Sokolsko društvo “Vojvodina”, Novi Sad, Srbija

Projektni partneri:
Gimnastički savez Slovenije, Ljubljana, Slovenija
Hrvatski gimnastički savez, Zagreb, Hrvatska