Hrvatski gimnastičari na 30. Univerzijadi

Tri predstavnika sportske gimnastike – Ema Kajić, Leonardo Kušan i Marko Jovičić, te ritmičarka Petra Ribarić, kao dio hrvatske delegacije sudjelovat će na 30. Ljetnoj univerzijadi čiji će domaćin od 3. do 14. srpnja biti Napulj.

Već prvoga dana natjecanja na gimnastička će borilišta izaći naši muški predstavnici Leonardo Kušan i Marko Jovičić. Kušan će se natjecati na svojoj najjačoj spravi, konju s hvataljkama, dok će Jovičić nastupiti na parteru te na preči. U četvrtak će biti održano natjecanje za gimnastičarke, a naša Ema Kajić nastupit će na preskoku. Ritmičarka Petra Ribarić na red dolazi tek 11. i 12. srpnja kada će imati priliku na napuljskom tepihu prezentirati svoje vježbe sa svim rekvizitima.

Na ovogodišnjem izdanju Ljetne univerzijade nastupit će oko šest tisuća sportaša iz 112 država, a natjecanja će se odvijati u čak 18 sportova. Hrvatska na tridesetu Univerzijadu putuje s delegacijom koja broji 80-ak sportaša, čime dobivamo jednu od najvećih sportskih delegacija u povijesti.