Hrvatski gimnastičari na Svjetskom kupu u Cottbusu

U njemačkom gradu Cottbusu od četvrtka do nedjelje održava se Svjetski kup u sportskoj gimnastici na kojemu će nastupiti petorica hrvatskih gimnastičara te jedna gimnastičarka.

Prvi je to svjetski kup a ujedno i prvo natjecanje nakon nedavno završenog Svjetskog prvenstva. Predvodnik hrvatske delegacije bit će četvrtoplasirani iz Dohe – Tin Srbić.

– Cottbus je prvi svjetski kup koji se broji kao kvalifikacije za Olimpijske igre tako da motiv ne može biti veći. Ovo Svjetsko prvenstvo u Dohi me dosta iscrpilo fizički, ali još više psihički, no za Cottbus ću biti spreman dati sve od sebe i boriti se za medalje kao i na svakom drugom svjetskom kupu koji slijedi. Formu treba zadržati sad još ovih par dana i nadam se opet dobrom nastupu – kazao je uoči kvalifikacija Tin.

Osim Tina, prvo odmjeravanje snaga nakon Svjetskog prvenstva u Cottbusu će imati još jedan prečaš – Anton Kovačević. Na konju s hvataljkama nastupit će iskusni Filip Ude te ovogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman. Na njemačkom tlu će na svom trećem svjetskom kupu u karijeri nastupiti naš mladi gimnastičar Aurel Benović koji će nastupiti na parteru. Jedina hrvatska predstavnica u ženskoj konkurenciji bit će olimpijka Ana Đerek. Ana će u Cottbusu nastupiti na gredi te na parteru.

Kvalifikacije muškog partera te konja s hvataljkama na rasporedu su u četvrtak, dok su kvalifikacije preče, ženskog partera i grede u petak. Finala se održavaju u subotu, odnosno u nedjelju.