Iza hrvatskih gimnastičara još jedno uspješno izdanje Šalamunovog memorijala

Slovenski Maribor proteklog je vikenda bio domaćin 52. Šalamunovog memorijala. Mladi hrvatski gimnastičari i ove su godine ostvarili odlične rezultate na novom izdanju međunarodnog turnira u susjednoj nam državi. Devetero gimnastičara i gimnastičarki pod okriljem Hrvatskog gimnastičkog saveza osvojilo je niz medalja, čime su potvrdili kako su mlade hrvatske snage standardna prijetnja reprezentativcima ostalih europskih država.

Već prvoga dana hrvatske su juniorke – u sastavu: Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Emi Matoščević, Katerina Strinić i Nika Jerman, osvojile srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji osvojivši ukupno 137.250 bodova iza prvoplasirane ekipe Rumunjske. Sara Šulekić osvojila je srebrno odličje u višeboju te broncu na dvovisinskim ručama. Medalja na dvovisinskim ručama zamalo je izmakla i Niki Kukuljan Frleti koja je naposljetku završila kao četvrtoplasirana, a što je nadomjestila brončanom medaljom na parteru. U finalima po spravama (i to preskoka, partera i grede) nastupila je još i Emi Matoščević koja je svoj najbolji rezultat ostvarila na gredi gdje je bila četvrta.

Mušku delegaciju predvodio je Mauro Nemčanin koji je osvojio zlato na konju s hvataljkama. Mauru je osim prve međunarodne medalje ovo ujedno bio i prvi međunarodni turnir u seniorskoj konkurenciji (nakon nastupa na netom održanom Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu). I u juniorskoj konkurenciji hrvatski gimnastičari apsolutno dominiraju na ovoj spravi. Sva tri mjesta na pobjedničkom postolju konja s hvataljkama pripala su upravo našim mladim adutima – prvo mjesto zauzeo je Mateo Žugec, drugoplasirani je bio Liam Rabić, a trećeplasirani Josip Vukovac. Dvije medalje, točnije dva srebra pripala su mladom Borni Matiću koji je drugo mjesto osvojio na karikama te na preskoku.