Izvještaj humanitarne akcije Gimnastička obitelj za GK Petrinja i ŠGK Sokol Sisak

Hrvatski gimnastički savez od 5. siječnja do 4. travnja 2021. godine odradio je veliku humanitarnu akciju – GIMNASTIČKA OBITELJ ZA GK PETRINJA I ŠGK SOKOL SISAK!

Bila je to akcija pomoći HGS-a svojim članicama teško pogođenim razornim potresima, Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak.
Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, Hrvatski gimnastički savez je otvorio poseban bankovni račun za humanitarnu akciju, a koji su odobrila nadležna tijela. Ukupno je u akciji skupljeno 63.730,00 kn, a sredstva će se potrošiti namjenski i transparentno za nabavu sportske opreme za gimnastičke klubove u Petrinji i Sisku te je po završetku akcije navedeni posebni bankovni račun ugašen, a izvješće o provedenoj akciji poslano je nadležnim tijelima.

S predstavnicima navedenih klubova biti će dogovoreno na što će prikupljena sredstva biti potrošena ovisno o njihovim potrebama. Trenutno oba kluba treniraju u šatoru podignutom u Petrinji (akcija Hrvatski olimpijski odbor, Europski olimpijski odbor, Međunarodni olimpijski odbor).

Uz to pomoć koju će dobiti kroz humanitarnu akciju, Hrvatski gimnastički savez i DOBRO World Cup Osijek su i ove godine u okviru humanitarne djelatnosti pomoći klubovima članicama HGS-a nabavili opremu (strunjače) u iznosu od 20.000,00 kn za GK Petrinja i 10.000,00 kn za ŠGK Sokol Sisak.