Jakov Vlahek iznenadio u 1. kolu CRO-GYM lige

Jakov Vlahek iznenadio je sve u 1. kolu CRO-GYM lige koja je danas startala u osječkom Sokol Centru!

Novi ligaški format natjecanja za našu mušku sportsku gimnastiku u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza, već na prvoj stepenici donio je zanimljiv rasplet.
Mladi hrvatski reprezentativac (22 godine), vježbač trenera Lucijana Krcea i član ZTD Hrvatskog Sokola, odradio je odličnu vježbu na konju s hvataljkama i s ocjenom 14.100 koja mu je donijela i 30 bodova, poveo u ukupnom poretku.

Iza sebe je ostavio aktualnog viceprvaka svijeta i Europe na preči, Tina Srbića. koji je zbog pogreške na „pruženom Tkačevu“ završio kao drugoplasirani s ocjenom 13,966, dok je olimpijsko srebro na konju s hvataljkama, Filip Ude – treći. Čakovčanin je danas napravio pogrešku na samom kraju vježbe, na saskoku, a ona ga je stajala ocjene 13,866.

Naš najbolji parteraš, Aurel Benović, zbog pada na startu vježbe, odustao je od natjecanja.

Današnje natjecanje bilo je i kontrolno za skorašnji Svjetski kup u Szombathelyju. Kako na konju s hvataljkama Hrvatska već ima dva popunjena mjesta za ovo natjecanje (Seligman i Ude), Vlahek je s nastupom u Osijeku postao prva rezerva.
Paralelno su na okupljanju ženske reprezentacije Hrvatske u NGC Aton u Nedelišću nastup u Szombathelyju odličnim vježbama na gredi osigurale također članice ZTD Hrvatskog Sokola, Christina Zwicker i Tina Zelčić i priključile se tako standardnoj reprezentativki Tijani Korent (preskok).

Novi sudar gimnastičara u CRO-GYM ligi biti će već sljedećeg tjedna, 4. rujna u NGC Aton, a potom 17. listopada u SC Lučko u Zagrebu.

Cro gym liga ranking (.pdf 128kb)

Cro gym liga rezultati 1.kola (.pdf 157kb)