Korent i Šulekić u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

Tijana Korent na preskoku i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama plasirale su se u nedjeljna finala Svjetskog kupa u Mersinu, dok je Jakov Vlahek prva rezerva za finale konja s hvataljkama.

Na prvom turniru SK drugog dijela sezone, Korent (GK Nedelišće) je imala najbolju ocjenu kvalifikacija i sa 13.100 (13.000 i 13.200) izborila svoje 43. finale Svjetskog kupa u karijeri.

– Zadovoljna sam odrađenim skokovima, stvarno nemam ni jednu primjedbu. Prosjek ocjena je najviši do sada što sam dobila i prvi put u karijeri da sam uspjela pobijediti Oksanu Ćusovitinu. Znam da je danas skakala lakše skokove i da za finale sigurno sprema teže, ali vidjet ćemo kako će biti u finalu. Nadam se da ću možda moći mrvicu popraviti svoje skokove i da će doskoci biti bolji nego danas. Sve u svemu sam zadovoljna i sretna i nadam se samo da će sve ovdje proći bez ozljeda, jer ipak me čekaju još i Svjetski kupovi u Szombathelyju i Parizu sljedeća dva vikenda – rekla je nakon kvalifikacija Tijana Korent.

Do 4. finala SK u karijeri došla je Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) nakon što je kvalifikacije dvovisinskih ruča odradila sa 4. ocjenom (12.700). Biti će to Sarino treće uzastopno finale u Mersinu i treće na ručama. Prošle godine bila je šesta, a 2021. peta.

– Sretna sam kako su prošle kvalifikacije. Sretna sam sa svojom izvedbom, a pogotovo s ocjenom. Veselim se finalu jer ću ići novu vježbu, što je za mene novi izazov. Jedva čekam. Nadam se što boljem uspjehu – kratko je poručila Sara.

Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) prva je rezerva za finale konja s hvataljkama nakon što je u konkurenciji 26 vježbača bio 9. s ocjenom 12.900. Na istoj spravi Mateo Žugec (GK Vindija) zauzeo je 22. mjesto sa 11.650.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana, Tin Srbić nastupiti će na preči, a Tina Zelčić i Christina Zwicker na gredi (svi ZTD Hrvatski sokol). U nedjelju su na rasporedu sva finala.

Rezultati – dvovisinske ruče (.pdf 919kb)

Rezultati – konj s hvataljkama (.pdf 922kb)

Rezultati – preskok (.pdf 920kb)