Korent, Žugec i Sambolec u finalima Svjetskog kupa u Varni

Tijana Korent, Mateo Žugec i Marko Sambolec izborili su finala na Svjetskom Challenge kupu u Varni. Na prvom turniru iz serije Challenge kupova Tijana Korent (GK Nedelišće) imala je najbolju ocjenu kvalifikacija preskoka i sa 13.099 izborila subotnje finale u Bugarskoj.

Mateo Žugec (GK Vindija) plasirao se u svoje treće finale SK na konju s hvataljkama, a Marko Sambolec (GK MZ Macan) upravo će u Varni u subotu imati premijeru svog prvog finala (konj s hvataljkama).

– Jako sam zadovoljna s odrađenim skokovima, mislim da sam dobila najveću ocjenu do sada od kada je novi pravilnik na snazi. To me jako razveselilo i iznenadilo. Pogotovo jer sam se vratila nakon ozljede koljena koja je bila dosta ozbiljna. Dva i pol mjeseca nisam skakala preskok. Bilo je na knap hoću li se uspjeti spremiti ili ne. Ali, sve je dobro završilo, ušla sam u finale. Nadam se da ću u finalu ponoviti ove skokove i s time ću biti najzadovoljnija – rekla je Tijana Korent nakon kvalifikacija.

Mateo Žugec prošle godine u Varni je ušao u svoje prvo finale SK, odmah osvojio i medalju, srebro na konju s hvataljkama, a sada ponovno pokazuje odličnu formu u Bugarskoj.

– Nije moglo bolje. Jučer je podij trening bio užas za mene, predviđao sam da će danas biti pad u kvalifikacijama, a na kraju sam imao svoju najbolju izvedbu do sada. U finalu se nadam da ću uspjeti odraditi jaču startnu ocjenu, 5.8. Idemo po medalju. Drugu iz Varne – najavio je Žugec.

Marko Sambolec s ocjenom 13.450 i 8. mjestom plasirao se u svoje prvo finale SK.

– Bilo je napeto u kvalifikacijama. Nisam baš napravio vježbu najbolje što sam mogao. Kiksao sam na „Mogilnom“ i saskoku. Posrećilo mi se malo i upao sam u finale. Nadam se da ću to što sam kiksao danas ipak bolje napraviti u finalu. Samo da odradim vježbu najbolje što mogu, to su mi jedina očekivanja – rekao je Sambolec.

U kvalifikacijama partera Filip Boroša (ZTD Hrvatski sokol) zauzeo je 13. mjesto s ocjenom 12.250, a Marko Jovičić (GK Rijeka) pak 22. (8.050). Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) bila je 22. na dvovisinskim ručama (8.900), a njezina klupska kolegica Christina Zwicker 23. (8.200) na istoj spravi.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana Zwicker i Tina Zelčić (obje ZTD) nastupaju na gredi.

Foto: Slobodan Kadić