Mario Vukoja u Komisiji za razvoj sporta HOO-a

Mario Vukoja, dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, član Tehničkog odbora muške i ženske sportske gimnastike, vrhovni sudac muške sportske gimnastike i član Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije, i sljedeće četiri godine biti će član Komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora.

Potvrdilo je to Vijeće HOO-a na svojoj posljednjoj sjednici, a u mandatnom razdoblju 2021-2024. u Komisiji će biti i predsjednik iste Marko Kallay, te uz Vukoju članovi Valentina Bifflin, Vladimir Iveta, Renato Živković, Hrvoje Lindi, Damir Poljak, Zdravko Gajšak i Željko Jerkov.

Komisija za razvoj sporta HOO-a ima zadaću da svojim djelovanjem sudjeluje u uključivanju znanstvenih i stručnih spoznaja u praćenju razvoja sporta i sportskih rezultata u provedbi Nacionalnog programa sporta 2019.-2026. i Strateškog plana razvoja sporta i olimpijskog pokreta te zakonskih propisa koji svojim normama utječu na razvoj i unapređenje sporta, sudjeluje u pripremi stručnih analiza, podloga i studija za djelovanje tijela ili ustanova vezanih uz HOO, a čija zadaća je unapređenje sporta.