Marko Jovičić 17. na Svjetskom kupu u Dohi

Hrvatski reprezentativac Marko Jovičić zauzeo je 17. mjesto u kvalifikacijama partera na Svjetskom kupu u Dohi i time završio svoj nastup u Kataru.

Vježbač Gimnastičkog kluba Rijeka koji je prije dva tjedna premijeru u Svjetskom kupu imao u Kairu gdje je bio finalist, danas nije uspio ponoviti takav uspjeh. Na svom drugom turniru u karijeri na velikoj sceni, ocijenjen je sa 11.366.

Najbolji je bio Izraelac Artem Dolgopyat (14.900), a finale su redom još izborili Španjolac Rayderley Zapata (14.600), Kazahstanac Milad Karimi (14.433), Grk Antonios Tantalidis (14.266), još jedan Kazahstanac Ilyaz Azizov (14.191), Adem Asil iz Turske (14.133), Ukrajinac Petro Pakhniuk (14.000) te drugi predstavnik Turske, Ahmet Onder (13.833).

– Moja natjecateljska priča u Dohi je završila. Nisam zadovoljan ocjenom. Niti početnom od 4.9, jer to nije bio plan. Bio je plan raditi 5.5, kao što sam to znao odrađivati na treningu. Ali jedno je trening u Rijeci, a drugo doći na ovako veliko natjecanje i to uspješno odraditi. U jednu ruku zadovoljan sam svoim psihološkim pristupom u samo natjecanje s obzirom da sam imao krize sa “sklizavim parterom”. Bila je to stvar koja me iznenadila, ali to je još jedno iskustvo za dalje. Nadam se da će mi ovo zapravo dati još bolju motivaciju, potaknuti na bolji rad da ubuduće smanjimo dozu greškica. Pao sam saskok na kraju i skupo me stajala jedna nedorotiranost salta. Ovo natjecanje je trebalo biti u ožujku, ali je otkazano zbog COVID-a i u posljednji tren je odlučeno da ipak bude sada. U ožujku nas je trebalo više ići ovdje, Srbić, Benović i Ude, a na kraju sam sada išao sam. Neću reći da mi je baš bilo svejedno, ali mora i to netko, nekada morate probiti led i s ovakvim nastupima – poručio se iz Dohe Marko Jovičić.