Mateo Žugec sedmi, Mila Prpić osma na Svjetskom kupu u Antalyji

Završen je prvi ovosezonski turnir iz serije Svjetskog Challenge kupa održan u Antalyji. U današnjim finalima nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika. Mateo Žugec na konju s hvataljkama osvojio je sedmo mjesto. Prvi put u finalu Svjetskog kupa bila je 15-godišnja Riječanka Mila Prpić, završila je osma.

Mateo Žugec u finalu konja s hvataljkama bio je sedmi s ocjenom 12.400. Dobio je bod i desetinku manje nego u kvalifikacijama. Žugeca je završnica vježbe danas „koštala“ mnogo boljeg plasmana. Problem se dogodio na saskoku.

– Bio sam spreman za ovo finale i stvarno mi je žao što se dogodio pad na saskoku, mogao sam do medalje. Dogodila se greška već na drugom elementu. Nakon toga sve je bilo super do samog kraja, onda je glava počela raditi svoje i uslijedila je ta velika pogreška na saskoku. Idemo dalje, ne idem na Svjetski kup u Osijek, ali za dva tjedna slijedi izborno natjecanje za Svjetski kup u Kopru i onda za tri tjedna Europsko prvenstvo u Italiji. Nakon toga i Svjetski kup u Varni, pripremam se za ta natjecanja.

U borbi za pobjedu u ovoj disciplini bilo je neizvjesno. Jordanac Ahmad Abu Al Soud i Kazahstanac Nariman Kurbanov zamijenili su mjesta u odnosu na kvalifikacije. Danas je za pola desetinke bolji bio Abu Al Soud.

Uoči finala gimnastičarki na parteru želja Mile Prpić bila je ponoviti vježbu iz kvalifikacija. Riječanka je uspjela u tome. Ponovo je završila osma, i ocjena je bila vrlo slična kao i u jučerašnjim kvalifikacijama – 12.567. Nastup u Turskoj Mila Prpić zauvijek će pamtiti.

– Zadovoljna sam svojom izvedbom s obzirom da je ovo bilo moje prvo finale Svjetskog kupa. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje, na Svjetskim kupovima u Varni i Kopru.

Najbolja u finalu na parteru bila je Jade Barbosa s ocjenom 13.833. Brazilka je slavila ispred dvije Francuskinje – Morgane Osyssek-Reimer i Melanie de Jesus dos Santos.

U tjednu koji slijedi od 4. do 7.travnja očekuje nas jubilarno 15. izdanje DOBRO Svjetskog kupa u Osijeku. U kvalifikacijama u četvrtak i petak nastupit će pet hrvatskih gimnastičara: Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić i Marko Sambolec. Finala će pokušati dohvatiti i četiri hrvatske gimnastičarke: Tijana Korent, Sara Šulekić, Tina Zelčić i Sofia Mešter. Finala se održavaju u subotu i nedjelju od 15 sati, a možete ih pratiti na Drugom programu Hrvatske televizije.

Službena stranica SK-a u Antalyi: www.tcf.gov.tr

Foto: Slobodan Kadić