Matošević najbolja kadetkinja, Severec mlađa kadetkinja, Maksimir dvostruki ekipni prvak Hrvatske

Ema Matošević (KRG Zagreb) višebojska je kadetska prvakinja Hrvatske, dok je Lorena Severec (GK Maksimir) najbolja mlađa kadetkinja.

Nakon što su dan prije ove titule kod seniorki uzele Lana Sambol (GK Aura), odnosno Iva Janjić (KRŠG Rondo Osijek) kod juniorki, danas su drugog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici koje je ugostila varaždinska Arena, svoj posao odradili i najmlađi uzrasti A nacionalnog programa.

Matošević je osvojila višeboj sa 45.100 bodova, srebrna je Mia Gvozden (GK Maksimir) sa 44.550, a brončana Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa 41.850 bodova.

Ekipno kadetsko zlato pripalo je Gimnastičkom klubu Maksimir ispred srebrnog KRG Zagreb i brončane KRG Sirene.

Pojedinačno, Ema Matošević je slavila u vježbi s čunjevima (srebro s trakom i loptom, bronce s vijačom i obručem), djevojke iz Maksimira Ana Jurković i Mia Gvozden podijelile su zlato s vijačom, Gvozden je još osvojila i srebro s obručem i bronce s loptom i trakom, zlato s trakom pripalo je još jednoj djevojci iz Maksimira, Arijani Hubert (brončana s čunjevima), loptu je pozlatila Gresa Ramadani (srebrna s čunjevima), dok je Lua Cizel (GK Aura) prvakinja s obručem.

Lorena Severec naslov višebojske mlađekadetske prvakinje osvojila je s ukupno 37.800 bodova ispred srebrne Gite Žitković (KRG Leda) koja je skupila 37.750, dok je brončana njezina klupska kolegica Petra Graf (34.900).

Pojedinačno, Severec je imala najbolju vježbu bez rekvizita (srebrna s vijačom, brončana s obručem), Žitković je prvakinja s obručem (srebro s čunjevima, bronca s vijačom), Katja Rupić (KSRG Gazela) osvojila je zlato s čunjevima (srebro s loptom), Petra Graf bila je najbolja s vijačom (srebro bez rekvizita), Ana Kuk (GK Maksimir) pozlatila je loptu, Nika Pfeifer (GK Aura) srebrna je s obručem i brončana bez rekvizita, a Zora Delač (KRG Leda) brončana s loptom.

Ekipno su prvakinje mlađe kadetkinje GK Maksimir, srebrna je KRG Leda, dok je KRSG Gazela brončana.